|
2016-05-29 14:17:08, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg zöldborsó
1,5 l víz
1 dl tej
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál liszt
2 dl étolaj
2 kávéskanál pirospaprika
3 csipet só
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A borsót a sóval és az apróra vágott fokhagymával tedd fel főni. Annyi vizet adj hozzá, amennyi épp ellepi. Közepes lángon forrald fel, majd alacsonyon főzd további 20 percig, míg a borsó puha nem lesz. Közben készítsd el a rántást, először pirítsd meg hozzá egy evőkanálnyi olajon a felkockázott hagymát. Ha a színe már üvegesből barnássá vált, add hozzá a lisztet és a pirospaprikát, és öntsd fel a maradék olajjal. Dolgozd csomómentesre, aztán csorgasd a főzelékhez. Kevergesd tovább lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik, közben adagold hozzá a tejet és az apróra vágott petrezselymet, és főzd még két percig.
Feltétnek használd fel az előző napi húsmaradékot, pörköltet, vagy süss hozzá tükörtojást. Csíkokra szelt sült baconnel is isteni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: zöldborsófőzelék, pirospaprikát, csomómentesre, petrezselymet, petrezselyem, húsmaradékot, fokhagymával, felkockázott, pirospaprika, előkészítés, evőkanálnyi, tükörtojást, kávéskanál, elkészítés, hozzávalók, főzelékhez, alacsonyon, sűrűsödik, zöldborsó, személyre, kevergesd, üvegesből, feltétnek, fokhagyma, pörköltet, csorgasd, készítsd, evőkanál, csíkokra, barnássá, baconnel, használd, adagold, pirítsd, forrald, amennyi, apróra vágott, borsó puha, evőkanálnyi olajon, felkockázott hagymát, maradék olajjal, előző napi,
|
|
|
|
apróra vágott, borsó puha, evőkanálnyi olajon, felkockázott hagymát, maradék olajjal, előző napi, zöldborsófőzelék, pirospaprikát, csomómentesre, petrezselymet, petrezselyem, húsmaradékot, fokhagymával, felkockázott, pirospaprika, előkészítés, evőkanálnyi, tükörtojást, kávéskanál, elkészítés, hozzávalók, főzelékhez, alacsonyon, sűrűsödik, zöldborsó, személyre, kevergesd, üvegesből, feltétnek, fokhagyma, pörköltet, csorgasd, készítsd, evőkanál, csíkokra, barnássá, baconnel, használd, adagold, pirítsd, forrald, amennyi, először, hagymát, rántást, közepes, lisztet, maradék, olajjal, további, dolgozd, olajon, lángon, percig, közben, vágott, csipet, főzési, ellepi, étolaj, csokor, isteni, hagyma, gerezd, borsót, tovább, apróra, aztán, színe, szelt, tűzön, lassú, hozzá, előző, tejet, öntsd, liszt, ideje, vizet, sóval, borsó, annyi, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 4006
- e Hét: 27637
- e Hónap: 44037
- e Év: 165910
|
|
|